Välkommen hem till mig

A Place Like No Other


Ätliga trädgården är en fortsättning på min tidigare blogg Rost och rädisor och de flesta inlägg därifrån kommer att flyttas över hit efter hand.

Under tio ungdomsår i stan vad det odlingslott som gällde. Blommor och grönt i en härlig blandning, med en granne som lärde mig om jordförbättring och kompostdiken.

Sen 1993 är det stuga på landet som gäller med en tomt på ca 1400 kvm, men hälften består av byggnader och parkering. Det hindrar inte att jag producerar mat så det både räcker och blir över för hela året. Mycket handlar om att använda ytorna på rätt sätt. Till exempel trivs ett 60-tal av tomaterna utmärkt i murarhinkar som går att placera var som helst.

I trädgården fanns en värdefull stomme av äppelträd sen mellankrigstiden. Efter hand har jag fyllt på med bärbuskar, ätliga perenner och marktäckare blandat med andra perenner. Det är förstås ett ständigt pågående arbete eftersom det är roligt med utveckling och att hela tiden tänja på gränserna för hur mycket en liten trädgård kan producera och inte minst hur mycket man klarar av att sköta som hobbyodlare.

 

Lorem ipsum dolor amet

Lorem ipsum dolor amet consetetur sadipscing elitr sed diam nonumy eirmod tempor invidunt labore dolore magna voluptua.

Lorem ipsum dolor amet

Consetetur sadipscing elitr sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat sed diam voluptua.

Om mig, Anette Brunsell

Är skribent och trädgårdsfotograf sen 2009 med uppdrag för de flesta stora förlagen och andra företag med trädgårdsanknytning, men allra mest är jag passionerad odlare och självhushållare i zon 4 i Småland utanför Alvesta. Tidigare drev jag bloggen Rost och rädisor med ungefär samma innehåll.

Jag räknar mig som en del av naturen och det avspeglar sig i vad jag gör och hur.

Intresset visade sig redan innan skolåldern. Jag satte egna namn på växter och lekstugan blev förstås blomsterbutik med vilda spretiga buketter.

Följ mig

Prenumerera på mitt nyhetsbrev